078 - 645 33 41

Neem contact met ons op!

San Pablo 8 jaar

San Pablo rum 8 jaar is een prachtige rum afkomstig van Curaçao, die sinds 1945 geblend en gebotteld wordt op het eiland. Het wordt geproduceerd door A.D. JonckHeer, een bedrijf dat in 1937 werd opgericht als een import- en handelsbedrijf dat flessen Rum San Pablo van Cuba naar Curaçao bracht. In 1960 werd er een meng- en bottelarij opgericht, waar tot op de dag van vandaag Rum San Pablo wordt geproduceerd.

De 8-jarige San Pablo rum wordt gedistilleerd uit suikerrietmelasse en vervolgens gerijpt in Amerikaanse eikenhouten vaten. Het resultaat is een rijke, complexe rum met tonen van vanille, karamel en gedroogd fruit, die zich langzaam ontwikkelen naarmate de rum langer rijpt.

Het karakter van de San Pablo rum wordt gevormd door de passie en toewijding van de familie A.D. JonckHeer. Ze gebruiken alleen de beste ingrediënten en volgen een traditioneel productieproces om een rum te creëren die de rijke smaken en aroma’s van de Dominicaanse Republiek weerspiegelt.

De Dominicaanse Republiek heeft een lange geschiedenis in de rumproductie en staat bekend om zijn uitstekende suikerriet. De San Pablo rum wordt geproduceerd in de regio Barahona, in het zuidwesten van de Dominicaanse Republiek. Hier wordt het suikerriet geteeld op de vruchtbare grond van de bergen en wordt het met de hand geoogst door lokale boeren.